Moren min kjøpte rabarbra her om dagen (vi har ikke egen rabarbraplante), og i dag laget jeg rabrasuppe. Jeg har fått sommerferie og nyter dagene hjemme hos familien min.
Oppskriften fant jeg på nrk, og den ble kjempe god.
Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 - 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.
Server suppen varme eller kald. Gjerne iskald med skiver av jordbær og vaniljeis.
Jeg doblet oppskriften, slik at vi kan fryse det som blir igjen. Jeg brukte også litt ekstra sukker, siden suppen ble litt for syrlig uten. Siden vi fortsatt har igjen rabarbra, så skal jeg lage rabarbrapai en dag. Hurra!


Bildene er ikke mine.
Oppskriften fant jeg på nrk, og den ble kjempe god.
Ingredienser
- 350 g rabarbra
- 1,5 dl sukker
- 1 l vann
- 1 vaniljestang, splittet på langs
- 1 kanelstang eller en bit frisk ingefær
- 1,5 ss potetmel
- litt kaldt vann
Slik gjør du
Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 - 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.
Server suppen varme eller kald. Gjerne iskald med skiver av jordbær og vaniljeis.
Jeg doblet oppskriften, slik at vi kan fryse det som blir igjen. Jeg brukte også litt ekstra sukker, siden suppen ble litt for syrlig uten. Siden vi fortsatt har igjen rabarbra, så skal jeg lage rabarbrapai en dag. Hurra!
Bildene er ikke mine.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar